Dip ogórkowy na jogurcie greckim
Sosy i dipy

Ogórkowy dip

Kuchnia : Polska

Orzeźwiający dip z ogórkiem i miętą – w sam raz do potraw z grilla i smażonego mięska.

Składniki

  • Ogórek 1 świeży ogórek
  • Gęsty jogurt 300ml
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól szczypta
  • Mięta kilka listków świeżej mięty

Sos ogórkowy

Wykonanie:

  1. Świeży ogórek obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
  2. Listki świeżej mięty posiekać drobno.
  3. Do miseczki wrzucić gęsty jogurt naturalny, pokrojonego w kostkę świeżego ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane listki mięty.
  4. Doprawić do smaku solą.
  5. Jeśli jogurt jest zbyt rzadki, a chcemy uzyskać gęsty dip, to możemy dodać 1-2 łyżeczki majonezu.

Ogórkowy dip

5 / 5 ( 1 głosów )

3 thoughts on “Ogórkowy dip”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here