Mięsne kulki z ogórkowym dipem

Mięsne kulki z ogórkowym dipem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Mięsne kulki z ogórkowym dipem – Złociste mięsne kuleczki z orzeźwiającym dipem ogórkowym to dobry pomysł na kolację, czy też jako danie na imprezę. Wystarczy wbić w nie wykałaczki, a łatwiej będzie je zanurzać w sosie.

Mięsne kulki z ogórkowym dipem – Składniki:

  • Mięso wołowo-wieprzowe 500g
  • Bułka tarta
  • Olej
  • Ogórek 1 świeży ogórek
  • Gęsty jogurt 300ml
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól szczypta
  • Mięta kilka listków świeżej mięty
Mięsne kulki z ogórkowym dipem

Mięsne kulki z ogórkowym dipem – Wykonanie:

  1. Przygotować dip ogórkowy wg przepisu : przepis na dip z ogórka i mięty
  2. Zamiast kupować gotowe mięso mielone najlepiej kupić kawałek wołowiny oraz szynki wieprzowej i samemu zmielić mięso. Zmielone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól i wyrabiać mięso dłonią.
  3. Z masy uformować małe kulki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć je na oleju na złoty kolor. Podawać z dipem ogórkowym lub innym ulubionym dipem.

Mięsne kulki z ogórkowym dipem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

13 odpowiedzi na “Mięsne kulki z ogórkowym dipem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.