Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej

Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Pierś z kurczaka 2 pojedyncze
  • Rzodkiewka kilka sztuk
  • Ogórek świeży
  • Gęsty jogurt naturalny 150ml
  • Musztarda 1 łyżka
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej

Wykonanie:

  1. Piersi umyj i osusz. Przekrój pojedyncze piersi wzdłuż długości na dwa płaskie filety.
  2. Do jogurtu dodaj musztardę i wymieszaj. Zalej marynatą mięso i wstaw do lodówki najlepiej na noc (ew. 2h).
  3. Mięso grilluj z obu stron przez kilka minut.
  4. Rzodkiewki i ogórka umyj, osusz, pokrój w kosteczkę, dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżkę jogurtu, wymieszaj.
  5. Gotowe piersi podawaj polane jogurtem z rzodkiewką i ogórkiem.

Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej
Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

10 odpowiedzi na “Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.