Szaszłyki z kurczaka w jogurcie

Szaszłyki z kurczaka w jogurcie

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Szaszłyki z kurczaka , marynowane w jogurcie z cebulką, podawane z sosem tzatziki .

Składniki

  • Pierś kurczaka
  • Jogurt naturalny 200g
  • Cebula 2 sztuki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Przyprawa curry 2 łyżeczki
  • Papryka Chilli w proszku szczypta
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Sos tzatziki przepis znajdziesz na blogu
  1. Piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Cebule i 2 ząbki czosnku posiekaj i połącz z jogurtem oraz z chilli i curry. Tak powstałą marynatą zalej mięso i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
  3. Kawałki z kurczaka nabij ciasno na patyki do szaszłyków, polej jeszcze marynatą, po czym piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
  4. Podawaj np. z sosem tzatziki i warzywami.
  5. Przepisy na inne sosy znajdziesz tutaj: Sosy i dipy – przepisy

Szaszłyki z kurczaka w jogurcie

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

8 odpowiedzi na “Szaszłyki z kurczaka w jogurcie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.