Szaszłyki z kurczaka , marynowane w jogurcie z cebulką, podawane z sosem tzatziki .
Składniki
- Pierś kurczaka
- Jogurt naturalny 200g
- Cebula 2 sztuki
- Czosnek 2 ząbki
- Przyprawa curry 2 łyżeczki
- Papryka Chilli w proszku szczypta
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Sos tzatziki przepis znajdziesz na blogu
- Piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Cebule i 2 ząbki czosnku posiekaj i połącz z jogurtem oraz z chilli i curry. Tak powstałą marynatą zalej mięso i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
- Kawałki z kurczaka nabij ciasno na patyki do szaszłyków, polej jeszcze marynatą, po czym piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
- Podawaj np. z sosem tzatziki i warzywami.
- Przepisy na inne sosy znajdziesz tutaj: Sosy i dipy – przepisy
Uwielbiam szaszłyki, takich jeszcze nie jadłam.
Pycha, w najblizszym czasie zrobię na pewno.
zgłodniałam na sam widok :)
Nominowalismy Cię do liebster bloga : http://kuchniainthecity.blogspot.com/2013/07/nominacja-do-liebster-blog-award.html
uwielbiam takie przekąski:) pycha
bardzo lubię, ale stanowczo za rzadko je robię:P
ps. gotowanie za głosowanie już trwa:)
bardzo fajny pomysł:) wykorzystam go jutro:)
dla mięsożerców super opcja :) będziesz robić jakieś przepisy na koktajle ?