Brokuły i ser feta zwijane w cieście francuskim – szybka i smaczna przekąska do pracy, do szkoły, czy też na domową imprezę.
Polecam artykuł o właściwościach brokułów oraz o sposobie ich przygotowywania: Brokuły – właściwości, przepisy
Składniki
- Ciasto francuskie 1 opakowanie
- Jajko 1 żółtko
- Brokuł 1 brokuł
- Sól
- Ser feta 200g
Bardzo fajne, szybka przystawka np. na imprezkę.
Robię właśnie takie, jedynie posypując farsz ziołami prowansalskimi i ciut czosnkiem niedźwiedzim.
Wyglądają apetycznie mniam
takie kieszonki są pyszne :)
A można coś innego zamiast brokuła np. różne sery? :D
Można, można :))
czemu sama nie zrobiłaś ciasta francuskiego? :(
bo czasami korzystam z półproduktów ;) i nie widzę w tym nic złego, jeśli się chce zaoszczędzić w danej chwili na czasie :)
mniam, jakie super :) ostatnio robiłam podobne ze szpinakiem, też smaczne :)
Jakie właściwości ma brokuł? Ile ma kalorii? Jak go gotować? Możecie poczytać tutaj: http://kulinarneprzeboje.pl/2013/07/13/brokuly-wlasciwosci-przepisy/
świetnie wyglądają, bardzo lubię wytrawne ciasto francuskie:D:D
Zrobię, normalnie ślinka cieknie.
super:-) jak dla mnie ciasto francuskie tylko w wersji na słono się sprawdza:-)
Pyszne kieszonki, u mnie dziś ze szpinakiem, zamiast fety dodaję ser Bałkański(np.z lidla), trochę mniej słony:)
Szybkie i rzeczywiście smaczne są takie brokułowe paczuszki :)
pycha!:) ciasto francuskie bardzo często wykorzystuję do słonego nadzienia:)
jak dla mnie lepiej być nie może :)
Fajny pomysł, na podanie brokóła :) Przyda się ten przepis na spotkanie ze znajomymi. Brokuła nie solisz w ogóle?
Tylko wodę, w której się gotuje :) Ser feta jest dość słony, więc lepiej brokuła nie solić :)
Brokuł robi się na parze zdrowiej i zachowuje więcej swoich właściwości ;)