Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem

Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Zapiekane naleśniki doskonale smakują z sosem czosnkowym lub sosem pomidorowym .

Składniki

  • Jajko 2 jajka
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Woda 1 szklanka
  • Mleko 1 szklanka
  • Cukier 1 łyżka
  • Sól szczypta
  • Olej 2 łyżki do ciasta
  • Olej do smażenia
  • Pieczarki 0,5kg
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Jogurt naturalny 250ml jogurtu, gęstego
  • Majonez 3 łyżeczki
  • Zioła do sałatek
  • Czosnek 2 ząbki
  • Ser żółty 4-6 plasterków

Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem

Wykonanie:

  1. Przygotować naleśniki wg przepisu: naleśniki – przepis podstawowy
  2. Przygotować sos czosnkowy: sos czosnkowo – ziołowy – przepis
  3. Pieczarki przekroić na pół i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem.

Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem

  1. Na naleśnikach ułożyć pieczarki, zawinąć w rulony, wstawić do naczynia żaroodpornego jeden obok drugiego. Na wierzch nałożyć plasterki sera. Zapiekać w temp. 180C aż ser się rozpuści.
  2. Przygotować sos czosnkowy: Jogurt połączyć z 3 łyżeczki majonezu. Wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dosypać zioła do sałatek, wymieszać.
  3. Gotowe naleśniki podawać polane sosem czosnkowym. Smacznego.

Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

6 odpowiedzi na “Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem

  1. yllla says:

    muszę kiedyś spróbować tak zrobić. Ja robię wersję: ztarte pieczarki podsmażone z cebulką, do tego ser dodaję i całość w naleśnika i do piekarniak :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.