Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku

Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku

Podziel sięShare on Facebook11Share on Google+5Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pyszne, soczyste piersi z boczkiem zadowolą niejedno podniebienie :)

Składniki

  • Pierś kurczaka 1 duża podwójna pierś
  • Tymianek świeży
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Boczek parzony w plastrach

Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku

Wykonanie:

  1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć.
  2. Pokroić je w poprzek na kawałki.
  3. Mięso doprawić drobno posiekanymi 3 gałązkami tymianku, solą i pieprzem. Kurczaka podlać niewielką ilością oliwy z oliwek. Mięso natrzeć oliwą i przyprawami.
  4. Każdy kawałek kurczaka zawinąć w plaster boczku.
  5. Włożyć mięso na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 25-30 minut w temp. 180C.

Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku

Podziel sięShare on Facebook11Share on Google+5Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

13 odpowiedzi na “Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.