Sos serowy z sera pleśniowego i serków topionych

Sos serowy z sera pleśniowego i serków topionych

Podziel sięShare on Facebook12Share on Google+9Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Ser pleśniowy 1 opakowanie (100 gramów)
  • Ser topiony 300g
  • Bulion 300ml, dobrze doprawiony
  • Śmietana kremówka 200ml
  • Natka pietruszki 3 gałązki
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Sos serowy z sera pleśniowego i serków topionych

Wykonanie:

  1. W garnku podgrzać 300ml bulionu.
  2. Następnie wlać śmietanę, wymieszać. Zagotować.
  3. Serki topione pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu. Mieszać co jakiś czas.
  4. Gdy serki się już roztopią, a sos zacznie gęstnieć dodać pokrojony na kawałki ser pleśniowy oraz posiekaną natkę pietruszki i jeszcze chwilę pogotować.
  5. Sos można ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli bulion nie był wcześniej dość dobrze doprawiony.

Sos serowy z sera pleśniowego i serków topionych

Podziel sięShare on Facebook12Share on Google+9Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 odpowiedzi na “Sos serowy z sera pleśniowego i serków topionych

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.