Kukurydza w szynce parmeńskiej

Kukurydza w szynce parmeńskiej

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Kukurydza 1 kolba
  • Szynka parmeńska 3 plasterki
  • Masło np. czosnkowe, przepis znajdziesz na blogu
  • Zioła włoskie do smaku
  • Pomidor
  • Sałata lodowa

Kukurydza w szynce parmeńskiej

Wykonanie:

  1. Kolbę kukurydzy ugotować w osolonej wodzie (ok.5 minut). Następnie wysmarować ją masłem (polecam: masło czosnkowe ), zawinąć ciepłą kukurydzę w plasterki szynki parmeńskiej.
  2. Ułożyć kukurydzę na sałacie wraz z plasterkami pomidora.
  3. Doprawić świeżo zmielonymi ziołami włoskimi.
  4. Kukurydzę można również podawać w wersji grillowanej, a nie gotowanej. Więcej tutaj: Kukurydza z masłem (gotowana lub z grilla)
Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Jedna odpowiedź na “Kukurydza w szynce parmeńskiej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.