Cordon bleu po hiszpańsku

Cordon bleu po hiszpańsku

Podziel sięShare on Facebook7Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Wizualnie – totalna klapa ;p Nie wyszło mi to estetycznie ani trochę, ale musicie uwierzyć mi na słowo, że smakuje o niebo lepiej niż wygląda ;)

Pomysł na danie zaczerpnęłam z Kuchni Lidla, ale wprowadziłam pewne zmiany i różni się on nieco od oryginału składnikami.

Składniki

  • Pierś kurczaka 4 pojedyńcze piersi
  • Ser żółty 4 plasterki
  • Salami chorizo 16 plasterków
  • Masło
  • Płatki kukurydziane z miodem i orzeszkami
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Cordon bleu po hiszpańsku

Wykonanie:

  1. Piersi kurczaka oczyścić, umyć, rozbić tłuczkiem na plastry. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Na każdą pierś położyć po plasterku sera, po 3-4 plasterki salami chorizo i za pomocą folii spożywczej zrolować roladki.
  3. Na patelni rozpuścić masło.
  4. Płatki kukurydziane zmiażdżyć na drobniejsze.
  5. Roladki doprawić z wierzchu solą i pieprzem, następnie przełożyć do naczynia z pokruszonymi płatkami i za pomocą pędzelka posmarować je rozpuszczonym masłem, jednocześnie obtaczając je w płatkach.
  6. Ułożyć roladki drobiowe w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C (góra/dół) na 25-30 minut.
Podziel sięShare on Facebook7Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

8 odpowiedzi na “Cordon bleu po hiszpańsku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.