Lody arbuzowe

Lody arbuzowe

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+1Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Do takich lodów najlepiej kupić odpowiednio słodkiego arbuza.
Polecam również notkę: Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy

Składniki

  • Arbuz 500g
  • Miód 4 łyżki
  • Cytryna 3 łyżki soku z cytryny

Lody arbuzowe

Wykonanie:

  1. Arbuza pokroić na kawałki, w miarę możliwości pozbawić pestek. Wrzucić do miski.
  2. Dodać 3 łyżki soku z cytryny i 4 łyżki miodu. Miodu można dać nieco mniej jeśli arbuz sam w sobie jest dość słodki.
  3. Wszystkie składniki razem zmiksować, rozlać do foremek. Zamrozić.
  4. Polecam również notkę: Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy

Lody arbuzowe

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+1Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

6 odpowiedzi na “Lody arbuzowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.