Indyk w sosie kurkowym

Indyk w sosie kurkowym

Podziel sięShare on Facebook1Share on Google+6Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Sznycle z indyka kilka sznycli
  • Pieprz do smaku
  • Papryka słodka do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Składniki na sos:
  • Kurki 0,5kg
  • Cebula 1 średnia cebula
  • Masło kilka łyżek
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Śmietana kremówka 30% 100ml
  • Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżki
  • Natka pietruszki
  • Cytryna sok z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
Indyk w sosie kurkowym

Wykonanie:

  1. Przygotować sos z kurek wg przepisu: Sos z kurek ( kurkowy )
  2. Indyka pokroić na kawałeczki, posypać pieprzem oraz papryką słodką, skropić oliwą. Podsmażyć lekko na patelni. Ewentualnie doprawić solą.
  3. Zalać całość sosem kurkowym i jeszcze chwilę podusić pod przykryciem (ok. 1 min).
  4. Gotowe danie posypać natką pietruszki. Smacznego!

Indyk w sosie kurkowym

Podziel sięShare on Facebook1Share on Google+6Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

7 odpowiedzi na “Indyk w sosie kurkowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.