Był już krem z mascarpone (Przepis na krem do babeczek (muffinek) z mascarpone i śmietaną). Teraz czas na krem z serka naturalnego ;-)
Składniki
- Serek śmietankowy 350g serka śmietankowego, kremowego, naturalnego (typu Twój smak, Philadelphia)
- Cukier puder 4 łyżki
- Cytryna sok z połówki cytryny
- Śmietana kremówka 150ml
- Serek śmietankowy utrzeć razem z cukrem pudrem.
- Śmietanę kremówkę ubić na sztywno mikserem, dodać do serowej masy.
- Dodać sok z cytryny, wymieszać całość łyżeczką. Gotowe!
Czy cytryna jest konieczna?
tylko do smaku :)
Na ile babeczek takiego kremu wystarczy?
Krem wystarczy na ok. 8-10 babeczek.
Jak tu u Ciebie pięknie:)
oo taki kremik też robię:) pycha!
pyszności!:)