Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart

Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart

Podziel sięShare on Facebook14Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Chocolate Cupcakes – (Martha Stewart Recipes) – przepis na pyszne, czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart .

Składniki

  • Niesłodzone kakao w proszku 3/4 szklanki
  • Mąka tortowa 3/4 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • Sól 1/4 łyżeczki
  • Masło 3/4 kostki o temperaturze pokojowej
  • Cukier 1 szklanka
  • Jajko 3 duże jajka
  • Ekstrakt z wanilii 1 łyżeczka
  • Kwaśna śmietana 1/2 szklanki lub maślanki
  • Cukier puder do posypania (opcjonalnie)
Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart

Wykonanie:

  1. Kakao, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól przesiać do miski.
  2. Białka ubić.
  3. W osobnej misce zmiksować na gładką masę masło, żółtka, cukier, ekstrakt z wanilii i kwaśną śmietanę (lub maślankę). Dodawać stopniowo do miski z mąką, ciągle mieszając. Na koniec delikatnie wmieszać białka.
  4. Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami, nalewać ciasto. Piec w piekarniku ok. 20 minut w temp. 180C.
  5. Ostudzone babeczki posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.

Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart

Podziel sięShare on Facebook14Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.