Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych

Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Zakochałam się w serowej panierce ;-)

Składniki

  • Pierś kurczaka podwójna pierś
  • Mąka
  • Jajko 3 jajka
  • Płatki miodowe z orzeszkami 3 garście płatków
  • Ser cheddar 6 plasterków
  • Sól
  • Pieprz
  • Makaron spaghetti
  • Sos salsa
  • Oliwa z oliwek

Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych

Wykonanie:

  1. Ser siekamy na drobno, dodajemy 3 jajka i 3 garstki rozdrobnionych płatków. Całość mieszamy.
  2. Każdą, pojedynczą pierś z kurczaka dzielimy na 2 części, bardzo lekko rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Otaczamy w mące, a następnie we wcześniej przygotowanej panierce.
  3. Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy i szczyptę soli.
  4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy opanierowane kotleciki po 1 minucie z obu stron, następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok.10 minut (tak,by środek kotleta nie był surowy, a ser w panierce idealnie rozpuszczony).
  5. Makaron odcedzamy, nakładamy na talerz, polewamy sosem salsa. Kładziemy kotleciki. Ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi, pietruszką i cytryną. Smacznego!

Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

4 odpowiedzi na “Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.