Zakochałam się w serowej panierce ;-)
Składniki
- Pierś kurczaka podwójna pierś
- Mąka
- Jajko 3 jajka
- Płatki miodowe z orzeszkami 3 garście płatków
- Ser cheddar 6 plasterków
- Sól
- Pieprz
- Makaron spaghetti
- Sos salsa
- Oliwa z oliwek
Wykonanie:
- Ser siekamy na drobno, dodajemy 3 jajka i 3 garstki rozdrobnionych płatków. Całość mieszamy.
- Każdą, pojedynczą pierś z kurczaka dzielimy na 2 części, bardzo lekko rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Otaczamy w mące, a następnie we wcześniej przygotowanej panierce.
- Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy i szczyptę soli.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy opanierowane kotleciki po 1 minucie z obu stron, następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok.10 minut (tak,by środek kotleta nie był surowy, a ser w panierce idealnie rozpuszczony).
- Makaron odcedzamy, nakładamy na talerz, polewamy sosem salsa. Kładziemy kotleciki. Ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi, pietruszką i cytryną. Smacznego!
To zdecydowanie obiad dla mnie ! Przepysznie !
Wygląda bardzo, bardzo apetycznie!
ale ładnie podane!
Ha, nigdy nie robiłam panierki z serem. Musi być pyszna. Koniecznie wypróbuję :)