Schłodzoną margarynę pokroić w kostkę. Do miski wrzucić mąkę, sodę, jajka, cukier i kakao, zmiksować. Dodać margarynę, miód i mleko. Wyrobić ciasto rękoma.
Piekarnik nagrzać do 180C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie ciasto. Można je rozdzielić po równo na 2 blaszki – wtedy pieczemy po 10-15 minut, w jednej blaszce – ok. 20-25minut. Ostudzić, a następnie przekroić wzdłuż na 2 płaty.
Ubić śmietanę na sztywno. Dodać cukier waniliowy i rozpuszczoną w kilku łyżkach ciepłej wody żelatynę, zmiksować.
Ubitą śmietanę wyłożyć na spód i przykryć drugim płatem biszkoptu. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Smacznego!
Już uzupełniłam info ;) Przy rozdzieleniu na 2 cienkie placki – czas jest ok. Jeśli jednak pieczemy jeden placek, a potem kroimy go wzdłuż na pół, to czas pieczenia trzeba wydłużyć do ok. 20-25 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem,czy ciasto jest już dobre).
Przepis przepisałem będziemy
Dzis robie to ciasto drugi raz,jest przepyszne :)
Super :))
Zapraszamy do nas ;)
gdzie mam przyjechać? :)
Nie piekę , to upiekę. !!!:):)
Wygląda genialnie ;)
PRZEPISIK ZAPISANY DO ZESZYCIKU,BEDZIE CZEKAL NA REALIZACJE..) dzieki za takie przepisiki ..)
Krem wygląda rewelacyjnie, przypomina nieco wuzetkę. Pozdrawiam
Ze śmietaną wygląda bardzo apetycznie :).
Każde ciasto, które ma masę krówkową i śmietanę musi być pyszne :)
mmmmmmmmmmm pyszności:) kocham takie ciacha!
Co za ciacho!! Cudo! Ma wszystko,co lubię!
Apetycznie wygląda :)
Zapraszam do mnie
Czy pieczenie 10 – 15 minut wystarczy ? nie będzie surowe ?
Już uzupełniłam info ;) Przy rozdzieleniu na 2 cienkie placki – czas jest ok. Jeśli jednak pieczemy jeden placek, a potem kroimy go wzdłuż na pół, to czas pieczenia trzeba wydłużyć do ok. 20-25 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem,czy ciasto jest już dobre).
bardzo smakowite ciacho:)
Uwielbiam masę krówkową! <3 do tego bita śmietanka, pyycha <3 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
wygląda pysznie!