Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone


Piersi z kurczaka idealnie komponują się z śmietankowo-kremowym włoskim serem mascarpone .

Składniki

  • Ser mascarpone 250g
  • Pierś kurczaka 2 filety z piersi
  • Przyprawa do gyrosa
  • Pieczarki 250g
  • Szalotka 1 sztuka
  • Oliwa
  • Masło 20g
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki
  1. Umyte i osuszone kapelusze pieczarek pokroić w cienkie plasterki. Szalotkę drobno posiekać.
  2. Piersi oczyścić, polać oliwa, obtoczyć w przyprawie do gyrosa i wstawić na godzinę do lodówki.
  3. Na patelni rozgrzać olej i masło, obsmażyć piersi z obu stron.
  4. Dodać pieczarki i szalotkę, przyprawić solą i pieprzem , dodać serek mascarpone.
  5. Całość wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu przez około 20min.
  6. Tuż przed zdjęciem z ognia posypać natką pietruszki. Można zagęścić mąką.
Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

5 odpowiedzi na “Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.