Kurczak zapiekany z kozim serkiem i pomidorkami koktajlowymi
Składniki
Pierś kurczaka 2 piersi
Ser kozi 100g, kremowy
Pomidorki koktajlowe kilka pomidorków
Pomarańcza 1 pomarańcza
Oliwa z oliwek
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Tymianek
Ryż
Vegeta 2 łyżki
Piekarnik nagrzać do 190C.
Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem i sporą ilością tymianku. Wysmarować oliwą z oliwek, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z połówki pomarańczy. Na wierzch ułożyć połówki pomidorków.
Piec przez 30 – 35 minut. Na koniec dodać kozi serek i piec jeszcze przez 5 minut.
Ryż ugotować w wodzie z 2 łyżkami vegety.
Piersi ułożyć na porcji ryżu, dodać pomidorki i kawałki pomarańczy. Polać sosem wraz z serkiem. Smacznego!
sympatyczne, kolorowe danie
Mniam! Pyszne połączenie ;-)
ah kusisz tym kurczaczkiem;)
Ciekawe połączenie!
musi być pyszne, już dawno nie jadłam koziego sera:)