Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką

Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką

Podziel sięShare on Facebook26Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-)


Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Składniki:

  • Bagietka 1 duża lub 2 małe
  • Czerwona papryka pół
  • Żółta papryka pół
  • Czerwona cebula 1 mała
  • Pasta z tuńczyka wg. przepisu z bloga

Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Wykonanie:

  1. Przygotowujemy pastę jajeczną (przepis tutaj klik – pasta jajeczna z tuńczykiem )
  2. Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w większą kostkę.
  3. Czerwoną cebulę kroimy drobno.
  4. Wszystkie składniki wrzucamy do pasty jajecznej, mieszamy.
  5. Bagietkę można podzielić na kilka części, by łatwiej się je wydrążyć. Ucinamy końcówki bagietki, za pomocą widelca usuwamy miąższ. Do wydrążonego środka nakładamy nasz farsz z pasty i papryk, dość dokładnie ugniatając do środka. Następnie taką bagietkę kroimy w poprzek na ok. 1,5cm krążki. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook26Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.