Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-)
Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Składniki:
- Bagietka 1 duża lub 2 małe
- Czerwona papryka pół
- Żółta papryka pół
- Czerwona cebula 1 mała
- Pasta z tuńczyka wg. przepisu z bloga
Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Wykonanie:
- Przygotowujemy pastę jajeczną (przepis tutaj klik – pasta jajeczna z tuńczykiem )
- Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w większą kostkę.
- Czerwoną cebulę kroimy drobno.
- Wszystkie składniki wrzucamy do pasty jajecznej, mieszamy.
- Bagietkę można podzielić na kilka części, by łatwiej się je wydrążyć. Ucinamy końcówki bagietki, za pomocą widelca usuwamy miąższ. Do wydrążonego środka nakładamy nasz farsz z pasty i papryk, dość dokładnie ugniatając do środka. Następnie taką bagietkę kroimy w poprzek na ok. 1,5cm krążki. Smacznego!
Uwielbiam takie przekąski :)
cudowna idea! Ja jestem zachwycona, muszę zrobić na dniach!
ostatnio właśnie przypomniały mi się te bagietki – bardzo je lubię:)
fajniutkie:)
Spałaszowałabym w całości!;)
pysznie:)