Gulasz z serduszek drobiowych

Gulasz z serduszek drobiowych

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+6Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Serduszek z kurczaka 1kg (przed oczyszczeniem)
  • Cebula 1 duża cebula
  • Olej 3 łyżki
  • Bulion 200ml
  • Ziele angielskie 3 ziarenka
  • Liść laurowy 1 liść
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Mąka 1 łyżka
  • Gęsta śmietana 18% 200ml

Gulasz z serduszek drobiowych

Wykonanie:

  1. Serduszka oczyścić z tłuszczu i naczyń krwionośnych. Opłukać i odsączyć na sicie.
  2. Cebule obrać, drobno pokroić.
  3. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić serduszka i podsmażyć. Dodać cebulę i smażyć, by się zeszkliła. Wlać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Mąkę rozrobić ze śmietaną, i wlewać stopniowo do serduszek, mieszając. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+6Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 odpowiedzi na “Gulasz z serduszek drobiowych

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.