Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Podziel sięShare on Facebook17Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Szybki obiad dla leniwych ;-)

Składniki

  • Pierś kurczaka 1 duża, pojedyncza pierś z kurczaka
  • Ser mozzarella 1 kulka
  • Krążek ananasa 2 krążki
  • Przyprawa do kurczaka (lub zioła w młynku świeżo zmielone) do smaku
  • Pieprz kolorowy
  • Papryka słodka

Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Wykonanie:

  1. Pierś przekroić na 2 części. Lekko rozklepać tłuczkiem.
  2. Natrzeć piersi ziołami (lub przyprawą do kurczaka) i oliwą, posypać jeszcze odrobiną słodkiej czerwonej papryki i wstawić na ok. 1 godz. do lodówki.
  3. Pierś podsmażyć na patelni z obu stron. Następnie nałożyć na nią 1 plasterek ananasa oraz 2 plasterki grubo pokrojonej mozzarelli. Przyprawić kolorowym pieprzem. Wstawić do piekarnika na chwilę, aż ser się ładnie rozpuści.
  4. Wyłożyć upieczoną pierś na talerz. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook17Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 odpowiedzi na “Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.