Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia

Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pasztet z wątróbki drobiowej , a raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej , nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-)

Składniki

  • Wątróbka drobiowa 500g
  • Marchew 4 marchewki
  • Cebula 1 duża
  • Masło 1 łyżka
  • Majonez 3 łyżki
  • Sól szczypta
  • Pieprz do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Oliwa z oliwek

Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia

Wykonanie:

  1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, zamoczyć w mleku na kilka minut, a następnie osuszyć.
  2. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek, następnie dodać osuszoną wątróbkę. Smażyć kilka minut z obu stron. Na sam koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Przy pomocy maszynki do mielenia lub robota kuchennego zmiksować wątróbkę oraz gotowaną marchewkę.
  4. Do masy dodać majeranek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez, dokładnie wymieszać. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.