Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka.

Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka.

Podziel sięShare on Facebook74Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone


Składniki

  • Jajko 5 sztuk
  • Pierś z kurczaka 2 średniej wielkości
  • Bulion do ugotowania kurczaka
  • Ogórek konserwowy 2-3 sztuki
  • Musztarda 1 pełna łyżeczka
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Majonez 2-3 łyżki

Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka.


Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrane ze skorupek zetrzeć na tarce o średnich oczkach, zmiksować lub rozdrobnić widelcem.
  2. Kurczaka ugotować w dobrze doprawionym bulionie.
  3. Ogórki i kurczaka pokroić w małą kosteczkę.
  4. Dodać do jajek majonez, musztardę, ogórki i kurczaka. Wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Szczypiorek drobno posiekać, dodać do pasty jajecznej i jeszcze raz wymieszać.
  6. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego! ;-)

Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka.

Podziel sięShare on Facebook74Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

33 odpowiedzi na “Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka.

    • SłodkaBabeczka says:

      Wszystko zależy jak duża jest pierś. Po ok. 10 minutach można sprawdzić, czy jest dobra, nakłuwając ją widelcem. Z reguły 10-15 minut od czasu zagotowania bulionu w zupełności wystarczy. Pozdrawiam :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.