Ziemniaki zapiekane z camembertem

Ziemniaki zapiekane z camembertem

Podziel sięShare on Facebook1Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

źródło: Gazeta `Moje smaki życia`

Składniki

  • Ser camembert 150-200g
  • Ziemniaki 1kg (najlepiej młode)
  • Cebula 2
  • Mak 1 łyżka
  • Olej 2 łyżki
  • Sól do smaku

Ziemniaki zapiekane z camembertem

Wykonanie:

    1. Ziemniaki wyszoruj/obierz, ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź, pokrój na plasterki i ułóż w naczyniu żarooodpornym.
    2. Cebule pokrój w piórka, zrumień na oleju, dodaj do ziemniaków.

 

 

  • Rozgrzej piekarnik do temp. 180C. Camembert pokrój na paski o grubości ok. 1cm, rozłóż na ziemniakach, posyp makiem.
  • Zapiekaj 15-20 minut, aż ser się rozpuści, a ziemniaki będą dogotowane. Smacznego!

 

ziemniaki zapiekane z camembertem-3

Podziel sięShare on Facebook1Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 odpowiedzi na “Ziemniaki zapiekane z camembertem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.