Ziemniaki pieczone z pieczarkami i cebulką

Podziel sięShare on Facebook38Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone


Składniki

  • Ziemniaki 3-4 duże sztuki
  • Pieczarki 350g
  • Cebula 2 sztuki
  • Oliwa z oliwek
  • Przyprawa do ziemniaków
  • Czosnek do smaku
  • Koperek do smaku
  • Majonez 2 łyżki
  • Jogurt grecki 200g

20140405_144225

Wykonanie:

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rogrzać olwię, wrzucić cebulę, podsmażyć.
  2. Pieczarki pokroić na połówki, dorzucić do smażącej się cebuli.
  3. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Posypać przyprawą do ziemniaków.
  4. Pieczarki wraz z cebulą przerzucić do naczynia żaroodpornego, dodać ziemniaki, przemieszać. Piekarnik nagrzać do 180C, wstawić zapiekankę i piec przez ok. 35-45 minut. W międzyczasie przemieszać zapiekankę (po ok. 30 minutach pieczenia).
  5. Do jogurtu greckiego dodać majonez, czosnek i koperek, wymieszać.
  6. Upieczone ziemniaczki podawać z przygotowanym sosem. Smacznego!

20140405_144248

Podziel sięShare on Facebook38Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Jedna odpowiedź na “Ziemniaki pieczone z pieczarkami i cebulką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.