Surówka z białej kapusty i rzodkiewki

Podziel sięShare on Facebook4Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Polecam surówkę do obiadu, z białej kapusty i rzodkiewki.

Składniki

  • Biała kapusta 500g
  • Rzodkiewka 2 pęczki
  • Jogurt grecki 4 łyżki
  • Koperek 1 pęczek
  • Musztarda delikatesowa 4 łyżeczki
  • Sól do smaku

20140413_174508

Wykonanie surówki z białej kapusty:

  1. Białą kapustę poszatkować drobno lub zetrzeć na tarce, posypać solą i odstawić na ok. 20 minut, by zmiękła. Po tym czasie ewentualnie odsączyć, jeśli puściła soki.
  2. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce, dodać do kapusty.
  3. Koperek posiekać drobno i dodać do pozostałych składników.
  4. Następnie dodać jogurt grecki oraz musztardę. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki surówki. Ewentualnie doprawić jeszcze solą do smaku.
Podziel sięShare on Facebook4Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.