Sznycle z indyka w sezamowej panierce

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pyszne sznycle z indyka w panierce sezamowej.

Składniki

  • Sznycle z indyka 5 sztuk
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku
  • Papryka słodka czerwona do smaku
  • Czosnek granulowany do smaku
  • Jajko 2 sztuki
  • Bułka tarta 4 garście
  • Sezam 4 łyżki
  • Mąka do oprószenia
  • Olej rzepakowy do smażenia

20140725_213849

Wykonanie:

  1. Sznycle z indyka lekko rozklepać, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem.
  2. Jajka rozbełtać.
  3. Sznycle najpierw obtoczyć w mące, a następnie w jajku.
  4. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. W tak przygotowanej panierce obtoczyć sznycle z indyka.
  5. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy (lub oliwę z oliwek). Smażyć sznycle z obu stron na złoty kolor. Smanczego! :)

20140725_213854

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.