Sałatka ze szpinakiem, pomidorkami i serem feta.
Składniki
- Szpinak świeży, ok. 50g
- Ser feta 125g
- Pomidorki koktajlowe 10 sztuk
- Cebula czerwona 1 sztuka
- Zioła do sałatek w młynku
- Oliwa z oliwek odrobina
- Ocet winny biały, odrobina
Wykonanie:
- Pomidorki pokroić w ćwiartki.
- Ser feta pokroić w kostkę.
- Cebulę pokroić w paseczki.
- Szpinak wyłożyć na talerzu, na nim położyć pomidorki, ser feta, cebulę. Skropić oliwą z oliwek i octem winnym. Doprawić do smaku świeżo zmielonymi ziołami do sałatek w młynku. Smacznego!
Uwielbiam
Moja standartowa salatka lunchowa:) Czasem dodaje jeszcze listki baby burakow,a wczoraj dla odmiany wrzucilam troche oliwek i kaparow.Pycha :)
Nad oliwkami też myślałam, ale ostatecznie zrobiłam bez nich :))
Jest tak dobra,ze oliwki nie sa konieczne.Ja sobie tak urozmaicam czasem:)
Pycha