Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym.

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Papryki w cieście może fotogeniczne nie są, ale smakują genialnie :)

Składniki

  • Ciasto:
  • Mąką pszenna tortowa 100g
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • Piwo 100ml, u nas Carlsberg
  • Jajko 1 małe
  • Dodatkowo:
  • Papryka czerwona 2 sztuki (razem ok. 210g)
  • Przyprawa do ziemniaków Prymat ok. 15g
  • Olej do głębokiego smażenia


Wykonanie:

  1. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki, wrzucić do miski. Wsypać ok. 7g przyprawy do ziemniaków prymat. Przemieszać papryki, by były dokładnie otoczone w przyprawach. Ostawić na ok. 10 minut.
  2. W tym czasie przygotować ciasto: mąkę, jajko, piwo i proszek do pieczenia wymieszać łyżką na jednolitą masę. Dodać pozostałe 8g przyprawy do ziemniaków Prymat, wymieszać.
  3. Papryki zalać gotowym ciastem, dokładnie je otoczyć.
  4. Rozgrzać olej. Wrzucać papryki na rozgrzany olej i smażyć do momentu zarumienienia. Papryki w cieście osuszyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem barbecue, czosnkowym lub słodkim sosem chilli. Smacznego!

20140914_163439

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 odpowiedzi na “Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.