Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Roladki ze szpinakowych naleśników, z wędzonym łososiem, twarożkiem i mixem sałat (z sałatą rzymską). Roladki z łososiem sprawdzą się idealnie jako imprezowa przekąska.

Składniki

  • Składniki na naleśniki (ok.6 sztuk)
  • Mąka pszenna tortowa 400g
  • Mleko 1 szklanka
  • Woda 1 szklanka
  • Szpinak 400g mrożonego
  • Jajko 2 sztuki
  • Olej rzepakowy 4 łyżki
  • Składniki na farsz:
  • Twarożek 2-3 opak. po 150g każdy (np. Almette, Fromello, Delikate)
  • Łosoś wędzony w plastrach 300g
  • Mix sałat z sałatą rzymską 1 opak. (200g)

DSC_0042

Wykonanie:

  1. Naleśniki wykonać wg przepisu: Naleśniki szpinakowe.
  2. Gotowe naleśniki posmarować twarożkiem, nałożyć dużą garść mixu sałat oraz plaster łososia. Całość zwinąć w rulon dość mocno ściskając, by naleśniki trzymały swój kształt.
  3. Zawinięte naleśniki pokroić skośnie na paski o szerokości ok. 2-3cm. Każdą roladkę można spiąć wykałaczką. Smacznego!

DSC_0050

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Jedna odpowiedź na “Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.