Śniadaniowa tortilla z jajecznicą

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pyszna tortilla na śniadanie, z jajecznicą na masełku.

Składniki

  • Jajka 2 sztuki
  • Masło 1 łyżeczka (ok. 6g)
  • Cebula dymka 1 mała sztuka ze szczypiorkiem
  • Boczek parzony 2 plasterki (ok. 40g)
  • Torilla 1 placek o średnicy 20cm
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

DSC_0007

Wykonanie:

  1. Cebulę dymkę posiekać w piórka. Posiekać szczypiorek.
  2. Boczek pokroić w mniejsze plasterki.
  3. Jajka rozbełtać trzepaczką, dodać szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.
  4. Patelnię rozgrzać, roztopić masło. Podsmażyć na nim cebulkę i boczek. Na koniec dodać rozbełtane jajka. Smażyć chwilę do ścięcia się jajek ( co jakiś czas przemieszać). Zdjąć patelnię z palnika, nałożyć jajecznicę na tortillę i zawinąć w rulon.
  5. Poniżej macie kilka przykładów “jak zawijać tortillę”. Przy tortilli z jajecznicą korzystałam z metody zawijania nr 3 (fajita i otwarty wrap)

sposoby_zwijania_trotilli-crop[1]
DSC_0011

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 odpowiedzi na “Śniadaniowa tortilla z jajecznicą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.