Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Proste i szybkie roladki drobiowe z pieczarkami.

Składniki

  • Piersi z kurczaka 3 pojedyncze sztuki
  • Pieczarki 500g
  • Boczek parzony 150g
  • Cebula 1 duża
  • Pieprz czarny do smaku
  • Sól do smaku
  • Papryka czerwona słodka
  • Olej rzepakowy do smażenia

DSC_0039

Wykonanie:

  1. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Boczek pokroić w kosteczkę.
  3. Cebulę obrac i posiekać drobno.
  4. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, podsmażyć boczek z cebulą. Na koniec dodać pieczarki i smażyć na dużym płomieniu aż woda z grzybów odparuje.
  5. Piersi rozklepać (uważać, by nie podziurawić mięsa). Doprawić z obu stron solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Nałożyć farsz z pieczarek i zawinąć roladki.
  6. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć roladki drobiowe z obu stron do zarumienienia. Następnie wlać ok. 20ml wody, przykryć patelnię wieczkiem i podusić roladki kilka minut (aż mięso w środku nie będzie surowe), odparować nadmiar wody. Kroić roladki w paski po uprzednim lekkim ostudzeniu mięsa. Smacznego!

DSC_0043

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 odpowiedzi na “Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.