Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Tuńczyk rozdrobniony w oleju 2 puszki
  • Ser żółty Gouda 150g
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka (285g)
  • Groszek konserwowy 1 puszka (240g)
  • Jajka 4sztuki
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Majonez 6 czubatych łyżek
  • Musztarda delikatesowa 2 czubate łyżeczki
  • Śmietana kremówka 3 łyżki

pagetunczyk


Wykonanie:

  1. Ser zetrzeć na tarce, wrzucić na dno miski.
  2. Jajka ugotować na twardo.
  3. Oddzielić białka od żółtek i również zetrzeć je na tarce do osobnych miseczek.
  4. Tuńczyka odsączyć z oleju.
  5. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy.
  6. Szczypiorek drobno posiekać.
  7. Majonez wymieszać z musztardą delikatesową i śmietaną kremówką.
  8. W misce ułożyć kolejno warstwy: ser żółty, groszek, część sosu, część szczypiorku, starte na tarce białka, tuńczyk, kukurydza, reszta sosu, starte na tarce żółtka i pozostały szczypiorek. Smacznego!

DSC_0271

 

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

7 odpowiedzi na “Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.