Przekąski na imprezę. Rożki tortilli z szynką.

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+5Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Rożki tortilli z szynką, mixem sałat, pomidorem, ogórkiem i papryką, z sosem majonezowo-musztardowym. Super przekąska na Andrzejki, Sylwestra, czy inną imprezę.

Składniki

  • Tortilla kilka dużych placków
  • Majonez 3 łyżki
  • Musztarda delikatesowa 1 czubata łyżeczka
  • Musztarda chrzanowa 1 czubata łyżeczka
  • Mix sałat z sałatą lodową i marchewką
  • Ogórek świeży 1 sztuka
  • Pomidor 2 sztuki
  • Papryka żółta 1 sztuka
  • Papryka czerwona 1 sztuka
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Pietruszka kilka gałązek
  • Szynka z indyka kilka plasterków
DSC_0327
DSC_0336

Wykonanie:
  1. Każdy duży placek tortilli przekroić na 4 części, by powstały trójkąty.
  2. Majonez wymieszać z musztardami.
  3. Ogórka, pomidora i obie papryki pokroić w paseczki.
  4. Pietruszkę posiekać.
  5. Część szczypiorku posiekać, a kilka gałązek pozostawić do związania rożków z tortilli.
  6. Każdy placek tortilli posmarować sosem majonezowo-musztardowym, posypać szczypiorkiem i pietruszką, nałożyć plasterek szynki, garść sałaty, kilka kawałków pomidora, ogórka i papryki. Całość zawinąć w rożek i związać szczypiorkiem (lub spiąć za pomocą wykałaczki). Smacznego!

DSC_0340

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+5Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.