Serniki i serniczki Słodkości

Desernik agrestowy z winogronami

Desernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :)

Desernik z winogronami – Składniki:

  • 1kg twarogu w wiaderku
  • Winogrona – ok. 30 sztuk
  • Galaretka agrestowa – 3 opak.
  • Wrzątek 300ml
  • Cukier – 10 łyżek

 

DSC_0051PL

Desernik z winogronami – Wykonanie:

  1. Winogrona umyć, osuszyć.
  2. Galaretki agrestowe wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
  3. Twaróg wymieszać z cukrem. Gdy galaretki już się ostudzą, dodać je do twarogu i mieszać do połączenia się w jednolitą masę.
  4. Do pucharków włożyć po kilka winogron. Zalać je masą serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch deseru można ozdobić owocami. Smacznego!

 

Rate this post

1 thought on “Desernik agrestowy z winogronami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here