Mizeria inaczej

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Mizeria inaczej, czyli ogórki z rzodkiewką i szczypiorkiem. Narzeczony się odchudza, więc porcja śmietany jest minimalna :) Spokojnie można zwiększyć jej ilość ;-)

 


Mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem – Składniki:

  • 540g ogórków
  • 100g rzodkiewki
  • szczypiorek
  • 40ml śmietany 12% zwykłej
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • pieprz, sól

 

Mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem – Wykonanie:

  1. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce lub pokroić w plasterki. Posolić. Odstawić na kilka minut, a następnie zlać nadmiar wody.
  2. Rzodkiewki pokroić w plasterki.
  3. Szczypiorek posiekać.
  4. Śmietanę wymieszać z octem i cukrem.
  5. Wszystko wrzucić do jednej miseczki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.