Sałatka z brokułami, fetą i migdałami

Podziel sięShare on Facebook42Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami to jedna z naszych ulubionych sałatek. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a do tego jaka smaczna! Idealnie sprawdzi się jako sałatka na imprezę :) Migdały można zastąpić prażonym słonecznikiem.


Sałatka z brokułami, fetą i migdałami – Składniki:

  • 1 brokuł (500g)
  • 150-200g sera feta
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • 1 pełna łyżka jogurtu naturalnego
  • ok. 40g płatków migdałów
  • czosnek granulowany lub świeże ząbki czosnku (do smaku)
  • pieprz do smaku

 

sałatka z brokułami

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami – Wykonanie:

  1. Brokuły podziel na małe różyczki ugotuj al dente na parze.
  2. Ser feta pokrój w kostkę.
  3. Migdały upraż na suchej patelni na złoty kolor.
  4. Na talerzu ułóż różyczki brokuła, na to wysyp kosteczki sera feta oraz uprażone migdały.
  5. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalny. Dopraw do smaku pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wymieszaj. Soli nie radzę dodawać do sosu, ponieważ ser feta jest dość słony.
  6. Tuż przed podaniem polej sałatkę sosem. Smacznego!

Może zaciekawią Cię również inne przepisy z brokułami:

Podziel sięShare on Facebook42Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

8 odpowiedzi na “Sałatka z brokułami, fetą i migdałami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.