Sałatka z tuńczykiem i ryżem – prosta, szybka i smaczna :)
Sałatka z tuńczykiem i ryżem – Składniki:
- 2 woreczki ryżu parboiled (razem 200g)
- 3 puszki tuńczyka
- 5 jajek
- 2 średnie czerwone cebule
- 2 puszki kukurydzy
- 3 pełne łyżeczki musztardy
- 3 pełne łyżki majonezu (lub wg własnych potrzeb)
- pieprz, sól do smaku
- pęczek szczypiorku
Sałatka z tuńczykiem i ryżem – Wykonanie:
- Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia.
- Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
- Jajka ugotować na twardo, posiekać w kostkę.
- Szczypiorek posiekać drobno.
- Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać musztardę i majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego! :)
mums
Wygląda apetycznie
Apetycznie wygląda, z chęcią bym zjadła :)