Kabanosy w cieście francuskim

Podziel sięShare on Facebook13Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kabanosy w cieście francuskim to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę, zwłaszcza na nadchodzącego Sylwestra :)

Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra


Kabanosy w cieście francuskim – Składniki:

  • kilka kabanosów (ok. 80-100g)
  • ok. 400g ciasta francuskiego
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
  • szczypta pieprzu
  • sezam do posypania
  • 1 żółtko

kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim – Wykonanie:

  1. Musztardę wymieszać z jogurtem, doprawić pieprzem do smaku.
  2. Ciasto francuskie posmarować wcześniej przygotowanym sosem. Pociąć na dość szerokie paski (ok. 5-6 cm), na każdy nałożyć kabanosa i zawinąć. Posmarować każdy rulonik roztrzepanym żółtkiem. Posypać sezamem.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez ok. 10-15 minut (do zarumienienia).
  4. Podawać np. z sosem czosnkowym (przepis)
Podziel sięShare on Facebook13Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Jedna odpowiedź na “Kabanosy w cieście francuskim

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.