Kotleciki jajeczne smaczne, chrupiące i złociste

Podziel sięShare on Facebook115Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Kotleciki jajeczne to propozycja na tani obiad, czy też kolację.


Kotleciki jajeczne – Składniki:

  • 12 jajek (10 do ugotowania i 2 na surowo)
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • bułka tarta (3 łyżki do masy jajecznej + bułka do panierowania)
  • sól, pieprz do smaku
  • czosnek do smaku
  • olej do smażenia

 

kotleciki jajeczne

Kotleciki jajeczne – Wykonanie:

  1. Na twardo ugotować 10 jajek. Obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę i szczypiorek posiekać drobno.
  3. Starte, ugotowane jajka wrzucić do miski, dodać cebulę, szczypiorek, 3 łyżki bułki tartej, przyprawy oraz 2 surowe jajka. Wszystko dokładnie wymieszać razem. Z tak przygotowanej masy formować lekko spłaszczone kotleciki (wyszło mi ok. 18 sztuk średnich kotlecików). Każdy z nich otoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony, do zarumienienia. Podawać z surówkami. Idealnie do kotlecików pasuje sos czosnkowy. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook115Share on Google+4Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.