Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie

Podziel sięShare on Facebook154Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie – pomysł na szybki i smaczny obiad. Więcej pomysłów na dania z kurczakiem znajdziecie w kategorii: kurczak.


Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie – Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, czosnek, papryka słodka czerwona do przyprawienia kurczaka
  • kawałek pora (ok. 10 cm)
  • 2 czubate łyżki majonezu

 

piersi kurczaka zapiekane z porem i majonezem

Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie – Wykonanie:

  1. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić na plastry. Doprawić do smak solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką.
  2. Pora pokroić w talarki.
  3. Kurczaka, pora i majonez wymieszać ze sobą dokładnie. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok. 20-30 minut. Jeśli mięsko za bardzo się przypieka można je pod koniec przykryć folią aluminiową.
  4. Kurczaka podawać np. z usmażonymi talarkami ziemniaczanymi. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook154Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 odpowiedzi na “Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.