Surówka z kalafiora i kukurydzy

Podziel sięShare on Facebook88Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Surówka z kalafiora i kukurydzy to idealny dodatek do obiadu. Pyszna i chrupiąca surówka, którą koniecznie musicie wypróbować! :) Może zasmakuje Wam również wersja z jajkiem, którą znajdziecie tutaj: Chrupiąca sałatka z kalafiorem, jajkiem i koperkiem.

Surówka z kalafiora i kukurydzy -Składniki:

  • 1 średni kalafior (ok. 740g)
  • 1 puszka kukurydzy (ok. 220g po odsączeniu)
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 czubata łyżeczka musztardy delikatesowej
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • pół łyżeczki cukru
  • sól, pieprz do smaku

surówka z kalafiora

Surówka z kalafiora i kukurydzy – Wykonanie:

  1. Kalafior umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Koperek posiekać.
  3. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  4. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać i odstawić sałatkę do lodówki na jakiś czas, by się ‘przegryzła’. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook88Share on Google+3Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Jedna odpowiedź na “Surówka z kalafiora i kukurydzy

  1. Beata says:

    Surówki z surowego kalafiora sa rewelacyjne Pyszna jest tez z startego kalafiora wymieszanego z cukrem,sola,sok z cytryny i jogurtu naturalnego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.