Tortilla z pesto bazyliowym i szynką

Podziel sięShare on Facebook1Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Tortilla z pesto bazyliowym to szybka i idealna przekąska na imprezę lub jako dodatek do drugiego śniadania w pracy lub szkole :) Więcej przepisów na przekąski na zbliżającego się Sylwestra znajdziecie tutaj: Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. Polecam również sałatki: Sałatki na Sylwestra – przepisy.

 

Zawijana tortilla z pesto bazyliowym – Składniki:

  • 1 placek tortilli
  • 2 większe plasterki ulubionej szynki
  • ok. 3 łyżeczki pesto bazyliowego (można zrobić domowe lub użyć gotowego ze słoiczka) (zobacz przepis na domowe pesto: Pesto bazyliowe

 
tortilla z pesto bazyliowym i szynką

Zawijana tortilla z pesto bazyliowym – Wykonanie:

  1. Placek tortilli posmarować pesto bazyliowym. Na wierch ułożyć plasterki szynki. Całość ciasno zwinąć w rulonik, a następnie zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut.
  2. Następnie rozwinąć folię, a tortillę pokroić na ok. 2-3cm paseczki, tak by powstały roladki. Każdą ewentualnie można spiąć wykałaczką. Podawać np. z sosem czosnkowym. Dla lepszego efektu smakowego można gotową, zawiniętą tortillę (jeszcze przed krojeniem) podpiec chwilkę na grillu elektrycznym aż się zarumieni. Smacznego!

 

Podziel sięShare on Facebook1Share on Google+2Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.