Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad! Wypróbujcie koniecznie! Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub
Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut
Tortellini w sosie szpinakowym – Składniki:
- 450g mrożonego szpinaku (liście)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2 ząbki czosnku
- 200ml bulionu warzynego lub drobiowego (rosołu)
- 250g mascarpone
- 250g tortellini ze szpinakiem i ricottą
- sól, pieprz do smaku
Tortellini w sosie szpinakowym – Wykonanie:
- Tortellini ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (najlepiej żeby było ugotowane al dente).
- Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek (ok. 30 sekund). Następnie dodać szpinak, podsmażyć aż się rozmrozi. Dodać bulion i mascarpone, wymieszać. Gdy nadmiar płynów nieco odparuje dodać ugotowany makaron tortellini, wymieszać. Dusić jeszcze przez ok. 3-5 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub
Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut
Super przepis szybko się robi a jak smakuje pycha
Świetny przepis, prosty jak budowa cepa, a efekt niesamowity. Sam na koniec dodaję odrobine kminu i gałki, ale to jak już kto woli.
Zrobiłam z makaronem rurki. Rewelka
pyszny przepis zrobiłem polecam
Świetne danie. Ja jeszcze nie wyobrażam sobie szpinaku bez gałki muszkatołowej więc ją dodaję. I biały pieprz. Z tych proporcji naje się spora rodzinka. Polecam na szybką obiadokolację
Uwielbiam! Często jem właśnie w takiej postaci. Tortellini duszę z bulionem, następnie dodaje szpinak, dalej duszę. Serek…. Ewentualnie czosnek, pieprz i sól! Szpinak, to źródło żelaza, a także kwasu foliowego. Warto go jeść!:)