Roladki schabowe z kurkami (panierowane)

Podziel sięShare on Facebook4Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Roladki schabowe z kurkami (panierowane) – pyszny i szybki sezonowy obiad <3 Po więcej przepisów z kurkami zapraszam tutaj -> kurki – przepisy

Roladki schabowe z kurkami (panierowane) – Składniki:

  • 360g schabu (5 plastrów)
  • 200g kurek
  • 1 łyżka masła (do podsmażenia kurek)
  • sól, pieprz do smaku
  • papryka słodka w proszku
  • pęczek natki pietruszki
  • olej rzepakowy do smażenia roladek
  • jajko, mąka pszenna, bułka tarta do panierowania

roladki schabowe z kurkami

Roladki schabowe z kurkami (panierowane) – Wykonanie:

  1. Kurki umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić łyżkę masła, podsmażyć kurki, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki, przemieszać i smażyć jeszcze 1-2 minuty. Odstawić na bok.
  2. Schab umyć, osuszyć, rozklepać cienko tłuczkiem do mięsa. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Na każdy plaster schabu nałożyć farsz z kurek i zawinąć w roladki. Otoczyć w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.
  3. Na patelni, na której wcześniej smażyły się kurki, wlać trochę oleju rzepakowego, a gdy będzie już odpowiednio rozgrzany podsmażyć na nim roladki schabowe z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook4Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.