Przepis na pastę z jajek i tuńczyka ;-)
Składniki
- Jajko 5 jajek
- Tuńczyk 130g (już odsączonego z zalewy)
- Cebula mała
- Majonez 3 łyżeczki
- Musztarda 1 łyżeczka
- Chrzan 1 łyżeczka
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Pomidor koktajlowy
- Kiełki rzodkiewki
- Koperek
Wykonanie:
- Jajka ugotować na twardo. Po ostygnięciu zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
- Dodać do jajek rozdrobnionego widelcem tuńczyka.
- Cebulkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do jajek i tuńczyka. Dodać 3 łyżeczki majonezu, 1 łyżeczkę musztardy, 1 łyżeczkę chrzanu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego!
Zaraz robie :) zrobie, obudze zonke i wyprobuje ta miksture najpierw na niej :P
Ciekawy pomysł, zawsze robiłam tylko jajeczną albo tunczykową pastę. Połączenie ryby z jajkiem będzie smaczne.
Świetny pomysł! Skorzystam w te Święta- składniki wszystkie w domu posiadam:))))) Dzięki:)
Dziękuję za zaproszenie na Twój przepiękny, kolorowy blog, Słodka Babeczko!
Nie da się inaczej, trzeba polubić bloga:)
Pozdrawiam Świątecznie!
pięknie podana pasta:)
Uwieeeelbiam! :)) na kanapki pyszota!