Fasolka po bretońsku – to jedno z ulubionych dań Polaków :) Jeśli szukacie przepisy na fasolkę po bretońsku jak u mamy, czy babci, to dobrze trafiliście :) Ten przepis jest po prostu genialny i uda się każdemu, nawet temu początkującemu w kuchni. Mój Mąż uwielbia fasolkę po bretońsku z tego przepisu, więc wypróbujcie go koniecznie …
Kategoria: Kolacja
Ryba po grecku
Ryba po grecku wg przepisu mojej Babci – to najlepsza rybka na świecie! :) Do jej wykonania najlepiej sprawdzają się filety, czyli rybki bez ości. Szczególnie polecam białe ryby, takie jak morszczuk, dorsz, czy miruna. Rybę po grecku można przygotować na 2-3 dni przed świętami, co tylko sprawi, że smaki lepiej się przegryzą. W dniu …
Zapiekane gruszki z gorgonzolą i orzechami włoskimi
Przekąska do wina? Zapiekane gruszki z gorgonzolą i orzechami włoskimi to super pomysł! Pyszne dojrzałe gruszki z serem pleśniowym oblane miodem – brzmi pysznie? I tak jest! Wielbiciele serów pleśniowych będą zachwyceni! :)
Steki z kalafiora
Uwielbiam kalafior pod każdą postacią i często szukam inspiracji, jak go podać w nowy, niecodzienny sposób, inaczej niż pod postacią gotowanego kalafiora z bułką tartą, który znają wszyscy. Tym razem padło na pyszne steki z kalafiora, które nie dość, że super smakują, to jeszcze pięknie się prezentują na talerzu. Gorąco polecam!
Quinoa na mleku kokosowym
Jeśli macie ochotę na zdrowy i pyszny deser, to quinoa na mleku kokosowym sprawdzi się tutaj idealnie. Z dodatkiem sezonowych owoców smakuje nieziemsko pysznie! Gorąco polecam :)
Placuszki z ricotty z ziołami
Szukacie inspiracji na śniadanie, kolację lub na przekąskę do pracy? A może macie ochotę na jakiś inny dodatek do gulaszu niż ziemniaki? Jeśli tak, to placuszki z ricotty sprawdzą się idealnie! Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu!
Fasolka szparagowa po bretońsku
Zapewne jak już wiecie, mój Mąż jest fanem fasolki po bretońsku. Dlatego ostatnio wpadłam na pomysł, by nieco przerobić to danie na potrawę sezonową i tak oto powstała fasolka szparagowa po bretońsku. Robi się ją zdecydowanie szybciej niż klasyczną fasolę, więc gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu, zwłaszcza tych zabieganych :)
Sałatka Biała Dama
Dlaczego taka nazwa? Bo Sałatka Biała Dama składa się ze składników o jasnej barwie. Robi się ją bardzo szybko, a smakuje przepysznie! Idealnie się sprawdzi jako sałatka na imprezę lub w pudełeczko do pracy. Gorąco polecam!
Gorące kanapki z piekarnika
Jeśli uwielbiacie zapiekanki, to takie kanapki z piekarnika na gorąco również powinny przypaść Wam do gustu. Gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu.
Szparagi zapiekane z pistacjami i fetą
Szparagi zapiekane z pistacjami i fetą to super pyszny pomysł na dodatek do obiadu lub kolację. W towarzystwie sosu winegret z dodatkiem miodu i musztardy smakują genialnie! Gorąco polecam!
Młoda kapusta duszona z cukinią
Kolejny pomysł na młodą kapustę bez dodatku mięsa, czyli młoda kapusta duszona z cukinią – super się sprawdzi jako danie obiadowe lub kolacja.
Młoda kapusta panierowana
Póki sezon na młodą kapustę trwa, to warto poeksperymentować z nowymi daniami z jej udziałem. Tym razem Wam dla Was propozycję na młodą kapustę na chrupiąco, czyli danie pt. Młoda kapusta panierowana :) Pychotka! Sprawdźcie koniecznie :)
Młoda kapusta z koperkiem
Pyszna, delikatna w smaku młoda kapusta z koperkiem, to super dodatek do dań obiadowych, który koniecznie musisz wypróbować, póki sezon na młodą kapustę trwa!
Łazanki z młodą kapustą
Sezon na młodą kapustę w pełni, więc i u nas kilka nowych dań z jej udziałem. Poniżej pyszne łazanki z młodą kapustą, które idealnie sprawdzą się jako lekki obiad lub kolacja. Gorąco polecam!
Jajka faszerowane szynką i ogórkiem
Wielkanoc coraz bliżej, więc czas na świąteczne inspiracje – jajka faszerowane szynką i ogórkiem konserwowym lub kiszonym to pyszny pomysł na wielkanocne śniadanie! Koniecznie wypróbujcie ten przepis!